Hals Søtrop blev stiftet den 16. august 1954 og er dermed en af landets ældste klubber.

Da vi er søspejdergruppe betyder det, at mange af vores aktiviteter har noget med vand & sejlads at gøre.
Vi er en del af Det Danske Spejderkorps (De blå spejdere), hvor visioen og værdierne er at udvikle børn og unge gennem aktiviteter der er sjove og udfordrende, og hvor børnene lærer at tage ansvar og være en god kammerat.

Vores Søtrop er inddelt i patruljer: 
En minigren, der optager børn i 3. og 4. kl. 
En Juniorgren, der optager børn i 5. og 6. kl. 
En Trop for børn i 7, 8 og 9. kl. samt ældre.


Om foråret klargør vi selv bådene, så de kan være rigtig flotte. I sejlsæsonen øver vi os i at sejle og tager på togter, mens vi om vinteren øver os i søkort og knob samt får svømmeundervisning.


Selvom vi er søspejdere kan vi godt finde på at tænde bål, lave snobrød, bygge med rafter eller være figuranter til bl. a. brandøvelser for Nordjyllands Beredskab og redningsøvelser med redningshunde.


Hos Hals Søtrop, er der både plads til børn og unge, som ikke tiltrækkes at konkurrencesport, og andre som lægger vægt på socialt samvær via forskellige aktiviteter. Vi lægger vægt på, at styrke de enkelte spejders evne til samarbejde, samt det at tage ansvar for andre og sig selv.

Det er sjovt at være søspejder og der er altid plads til nye spejdere og flere ledere hos os.
Hvordan bliver man medlem? Mød op på et af spejdermøderne og se om det er noget for dig. Mødedag og tidspunkt findes under praktisk info.